luni, 17 august 2009

Două persoane au murit, iar alte cinci au ajuns la spital după ce au fost lovite de fulger

Două persoane au murit iar alte cinci au necesitat ajutorul medicului
după ce au fost loviţi de fulger în timpul ploii cu descărcări electrice din 19 iulie, a comunicat pentru BASA-press Dorina Cruc, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Potrivit sursei citate, unul din incidente a avut loc duminică în jurul orei 17:30 în satul Coropceni, raionul Teleneşti. În timpul descărcărilor electrice au fost lovite de fulger trei persoane, în urma descărcării electrice un bărbat în vârstă de 30 ani a murit pe loc.

Un caz similar a avut loc în aceeaşi zi, în jurul orei 22:15 în satul Cişmea, raionul Orhei pe malul râului Nistru. Fulgerul a lovit patru persoane aflate la odihnă, în consecinţă o femeie în vârstă de 42 ani a decedat în drum spre spitalul raional.

De asemenea pe parcursul ultimelor două zile patru persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară. La 19 iulie, în jurul orei 17:00, în satul Stocnaia, raionul Rezina, în râul Nistru s-a înecat un bărbat în vârstă de 36 ani. În aceeaşi zi şi la aceeaşi oră un alt bărbat din satul Rîşcova, raionul Criuleni s-a înecat în iazul din localitate.

Un alt caz de înec a avut loc în satul Cărpineni, raionul Hînceşti. În timpul scăldatului s-a înecat un minor în vârstă de 15 ani. La 20 iulie, în satul Congaz, UTA Găgăuzia, în iazul din apropierea localităţii, s-a înecat un bărbat în vârsta de 50 ani.

Conform datelor statistice oferite de SPCSE, de la începutul anului curent 89 persoane, dintre care 20 minori şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară.