luni, 20 iulie 2009

Fratii Nutu si Sile Camataru, suspectati ca ar fi participat la pregatirea unui amplu protest in penitenciarele din tara

ratii Nutu si Sile Camataru vor intra, luni, in doua comisii de disciplina. Interlopii sunt banuiti ca ar fi determinat izbucnirea unui protest la Jilava si ar fi planuit pregatirea unuia de proportii, in toate penitenciarele din tara, potrivit Realitatea TV.
Fratii Nutu si Sile Camataru au fost transferati in alte inchisori, fiind suspectati ca ar fi participat la pregatirile protestului detinutilor de la Jilava. Acestia au protestat sambata seara fata de ordinul prin care nu mai au dreptul sa primeasca pachete de tigari de la rude si prieteni.
Zece detinuti ai penitenciarului Jilava au protestat, sambata seara, cu strigate si huiduieli la geamurile celulelor. Ei sunt nemultumiti de ordinul dat de ministrul Justitiei, intrat in vigoare in urma cu o luna, prin care nu mai au dreptul sa primeasca pachete de tigari de la rude si prieteni.
Decizia ministrului Catalin Predoiu vine dupa ce statisticile au aratat ca in inchisori intra droguri ascunse in pachetele de tigari destinate detinutilor.
Pentru a controla acest lucru, ministerul a dispus ca persoanele private de libertate sa isi procure tigari si mancare doar de la magazinul institutiei. O perchezitie care a avut loc la inceputul lunii octombrie la penitenciarul Jilava a dus la descoperirea a sute de obiecte si lucruri interzise ascunse in camerele
detinutilor.
Cei peste 200 de agenti si ofiteri, au gasit peste 25 de telefoane mobile, 20 de cartele SIM, droguri, cutite si alte obiecte taioase.