joi, 9 iulie 2009

Ne-a întrecut Bulgaria

omânia a coborât în perioada aprilie-iulie două poziţii, până pe locul patru, într-un clasament al indicelui încrederii în mediul de afaceri din 11 state din Europa Centrală şi de Est (ECE), calculat de Thomson Reuters şi banca
austriacă OeKB prin chestionarea a 400 de companii
din regiune.

Indicele sentimentului investitorilor faţă de mediul de afaceri din România a scăzut semnificativ în iulie, la 53 de puncte, faţă de 60 în aprilie şi 66 la începutul anului.

Astfel, România a fost devansată de Bulgaria şi Polonia, care au înregistrat creşteri uşoare, însă suficiente pentru a depăşi mediul de afaceri românesc pe fondul declinului puternic al încrederii investitorilor.

Rusia s-a menţinut în fruntea clasamentului, cu un indice de 66, faţă de 64 în aprilie şi 72 în ianuarie, însă sondajul a fost realizat înainte de izbucnirea conflictului din Georgia.

Încrederea în mediul de afaceri din întreaga regiune a scăzut în această vară, însă investitorii au rămas optimişti privind o creştere economică bună în acest an. Indicele mediu al celor 11 state a scăzut de la 49 la 44, însă orice cifră peste zero indică o evaluare pozitivă şi perspective optimiste, potrivit Reuters.