sâmbătă, 21 februarie 2009

Dan Pavel ii vinde gogosi lui Gigi Becali si-i promite ca il va muta la Cotroceni

Gigi Becali vrea sa renunte la imaginea de salvator al neamului si sa o lase mai moale cu faptele de caritate. In acest fel l-a sfatuit consilierul sau Dan Pavel. Cat despre partid, Becali se gandeste deja sa pregateasca o alta locomotiva pentru PNG, convins fiind ca din 2009 el se va muta la Cotroceni.

Consilier pe post de bona
Consilierul de imagine Dan Pavel ii tine loc lui Gigi Becali si de bona, buna sa-i citeasca povesti inainte de culcare, dar si de confesor laic. Pavel a recunoscut intr-o conferinta la Targu Mures ca a ajuns sa stie despre Becali „mai multe decat stie mama sau sotia lui“, pentru ca este „confesorul lui laic“, informeaza Mediafax. Dar si Pavel a avut ceva de invatat de la patronul din Ghencea - sa nu mai fie modest si sa se laude in gura mare cu faptele pe care le face. Cat despre porecla pe care si-a atribuit-o Becali de „razboinic al luminii“, si asta i se datoreaza tot politologului. Dan Pavel a marturisit ca el este cel care i-a citit „marelui Gigi“ pasaje din cartea lui Paolo Coelho, „Manualul Razboinicului Luminii“, acum cativa ani.

Sprijin de la Berlusconi
Pavel a mai anuntat ca va avea intalniri cu trei vicepresedinti ai PPE pentru a discuta despre aderarea la aceasta formatiune. Politologul spune ca PNG-CD vrea sa se integreze în Partidul Popular European si ca ar avea deja sustinerea liderului Forza Italia, Silvio Berlusconi. In plan intern, partidul lui Becali nu are de gand sa faca nici un fel de intelegeri preelectorale cu alte formatiuni care-l tot curteaza. „Daca va exista o astfel de miscare, nu va fi decât fuziune prin absorbtie, sub sigla PNG-CD“, a explicat Pavel.

Becali vrea republica prezidentiala
Patronul din Ghencea este sigur ca va ajunge la Cotroceni dupa viitoarele alegeri si isi face planuri de schimbare a sistemului politic, ca Romania sa devina republica prezidentiala. Becali a discutat cu Pavel despre ceea se se va intampa cu partidul dupa ce se muta el la Cotroceni. Cei doi au ajuns la concluzia ca trebuie gasita o solutie ca partidul sa reziste si fara Becali la carma. „Deci e nevoie de o noua locomotiva politica, de un alt lider“, a remarcat Pavel.

Ametit de 71 la suta
Mai mult, politologul Dan Pavel a ajuns sa gandeasca ca seful sau. Intrebat cat crede ca va obtine Becali la prezidentiale, Pavel a avasat un procent care sa-i dea ameteli patronului sau. „70- 71,5 la suta“, a prognozat Pavel, ca sa-i gadile orgoliul „razboinicului din Ghencea“. Pavel le da celorlalti prezidentiabili alte cinci procente, iar restul de 24-25 la suta - actualului presedinte. Politologul a mai marturisit ca echipa Steaua a avut un rol important in cresterea notorietatii lui Becali si a partidului sau, dar ca acum imaginea PNG nu mai depinde de fotbal.

Gata cu cersetorii
Pavel a vorbit si despre faptul ca Becali a ajuns sa fie „exasperat“ de cersetori. Becali are de gand sa nu mai faca acte de caritate, pentru ca „electoratul României nu e compus din cersetori“.