sâmbătă, 21 februarie 2009

Rapitorul a doi copii surdo-muti a fost condamnat

udecatoria sect. Botanica din Chiainau l-a condamnat pe Veaceslav Golovizin pentru infractiune de rapire a doua persoane minore. Sentinta prevede o pedeapsa penala sub forma de privatiune de libertate pe un termen de 10 ani. Potrivit unui comunicat oficial al Procuraturii Generale, la stabilirea pedepsei instanta de judecata a tinut cont de circumstantele cauzei, a individualizat pedeapsa penala pentru inculpat reiesind din faptul ca a comis aceasta infractiune, in stare de recidiva.
Desi inculpatul a atacat sentinta, pe motiv ca nu ar fi comis aceasta infractiune, Colegiul penal al Curtii de Apel Chisinau a respins apelul inculpatului, calificandu-l drept nefondat.
Potrivit procurorilor, inculpatul Golovizin a fost invinuit de faptul ca, la 02.02.06, aproximativ ora 17.00, actionand prin intelegere prealabila cu un grup de persoane neidentificate deocamdata de catre organul de urmarire penala, in scopul rapirii de persoane, a patruns pe teritoriul scolii nr.4 din Chisinau (scoala pentru copii
surdo-muti) situate pe str. Pandurilor 66, si profitand de starea de neputinta a minorilor G. C. (a.n.1998) si G. I. (a.n.1998), aplicand forta fizica, i-a rapit si i-a transportat in Straseni, lasindu-i sub supravegherea unei persoane straine de nationalitate rom.
Cei 2 copii rapiti au fost depistati in aceeasi zi de catre colaboratorii CRP Straseni in timpul
unor actiuni cu caracter profilactic, dupa care au fost intorsi sub supravegherea administratiei scolii in care se intretineau.
Infractorul nu a dezvaluit scopurile acestei rapiri.