vineri, 27 martie 2009

Abit va reîncepe producția de plăci video

Probabil pentru început, Abit a ales să folosescă pentru noile lor plăci video
exclusiv GPU-uri de la NVIDIA. Abit are o mulțime de experiență în lucrul cu cipurile NVIDIA, pentru că nu este la prima încercare de gen.


Vă aduceți desigur aminte că în zilele de glorie ale acestei companii, printre multele lor produse
existau și acceleratoare 3D, bazate tot pe cipurile GeForce. Cu siguranță nu acceleratoarele grafice le-au adus căderea, ci lipsa ritmului în producerea plăcilor de bază, care altădată le-au adus renumele.

Astfel, Abit se aliniază celor de la Foxconn și celor de la ECS, singurii fabricanți cu mare capacitate de producție care produc plăci video exclusiv cu GPU NVIDIA. Restul producătorilor au preferat să lucreze cu ambii competitori pentru coroana de rege al 3D-ului. După cum prea bine știți, Asus, Gigabyte, MSI și alții, produc și acceleratoare cu cip AMD/ATI.


Dar, chiar dacă Abit va reuși să producă acceleratoare foarte performante, s-ar putea ca acestea să nu ajute foarte mult compania, care în momentul de față este foarte departe de locul pe care-l ocupa în trecut. Abit va trebui să facă o mulțime de eforturi pentru a-și diferenția produsele de cele ale competitorilor. Numai așa va reuși să atingă profitabilitatea pe care a avut-o odată. Și tot numai așa ar putea să înceapă să producă și acceleratoare cu GPU ATI, așa ca (aproape) toți ceilalți fabricanți.


Nu se conosc detalii în legătură cu data intrării pe piață a noilor plăci video și nici în legătură cu prețul lor de vânzare.