vineri, 27 martie 2009

Lămpaşul Petrescu se vrea şeful Gorjului

Senatorul de Gorj Ilie Petrescu este omul desemnat de către conducerea lărgită a PRM, reunită în cadrul Comitetului Director, pentru a candida
la şefia Consiliului Judeţean Gorj. „Sanatorul”, aşa cum îi place să se prezinte singur, va intra astfel în competiţie cu actualul preşedinte Ion Călinoiu dar şi cu potenţialii candidaţi Dan Ilie Morega, Nicolae Mischie, Sabin Popescu şi Ionel Manţog. Parlamentarul gorjean vrea astfel să-şi asigure un loc călduţ în eventualitatea în care nu va mai pupa nici un fotoliu din Parlamentul României. Numai că participarea lui Petrescu pentru o funcţie atât de importantă stârneşte atât zâmbete dar şi controverse.
„A dat din gură şi doar atât…”

În ciuda faptului că a ajuns în Senat datorită votului gorjenilor, Ilie Petrescu nu s-a remarcat foarte mult în peisaj. Acest lucru este susţinut şi de către Ion Călinoiu care este de părere că parlamentarul „a mâncat două mandate degeaba” şi „nu a făcut nimic pentru Gorj, ci doar a dat din gură”. În plus
, Călinoiu declară că „mă bucură candidatura lui Petrescu la şefia Consiliului Judeţean pentru că este un candidat neglijabil”. În acelaşi timp, social-democratul îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că PRM Gorj nu a avut un alt personaj politic pe care să-l susţină pentru această funcţie. „Este rău că PRM nu are altă variantă”, declară Călinoiu care mai subliniază că Petrescu s-a remarcat „prin gălăgie şi nici un fel de idee coerentă”. Mai mult decât atât, şeful judeţului mai afirmă că „dacă ne dăm seama cum vorbeşte, putem să realizăm că nici nu ştie să scrie şi ca atare nici nu ar fi în stare să facă un proiect pe care trebuie să-l realizeze mai ales acum când e vremea proiectelor şi a obţinerii finanţărilor”.
„Nu-i dau nici o şansă”

Coleg de Senat cu Petrescu, senatorul Ion Florescu respectă decizia omologului său de la PRM. „Este dreptul lui de a candida ca orice cetăţean, desemnat de un partid sau altul, ori ca independent”, afirmă parlamentarul social-democrat. Numai că dreptul de a fi ales nu-i este util senatorului Ilie Petrescu. Altfel spus, senatorul Florescu susţine că „nu-i dau nici o şansă pentru că preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj va fi a PSD-ului”.
Petrescu - „iepurele” PD-L-ului

Candidatura senatorului Ilie Petrescu la şefia Consiliului Judeţean Gorj îl surprinde şi pe deputatul Victor Ponta. Acesta susţine că „e bine că dânsul candidează pentru că în felul acesta, i se va vedea valoarea politică în judeţ”. În plus, Ponta crede că „şi domnul Petrescu şi domnul Mischie, de fapt, sunt un fel de iepuri pentru PD, ei sunt foarte apropiaţi de Partidul Democrat şi probabil că vor încerca să-l ajute pe candidatul democrat. Până la urmă, cine se aseamănă, se adună!”
În privinţa şanselor pe care le-ar avea senatorul Petrescu, deputatul Victor Ponta afirmă că „are şanse cam zero la sută. Probabil că va rămâne consilier judeţean pentru că parlamentar nu mai are cum”. În final, parlamentarul mai spune că lupta pentru şefia Consiliului Judeţean Gorj se va da între „PD-L cu imaginea stricată de Manţog” şi PSD-ul ce are în spate realizările primarilor precum Cârciumaru de la Târgu-Jiu, sau Hanu de la Motru, iar victoria va fi de partea PSD.
Fără şanse pentru Petrescu

Nici preşedintele PC Gorj, Sabin Popescu, un alt candidat ce şi-a anunţat intenţia de a se bate pentru şefia Consiliului Judeţean, nu-i dă şanse senatorului Ilie Petrescu. „Nu a reuşit Mischie să dovedească în două mandate că ar fi capabil să conducă judeţul, darămite Petrescu”, afirmă primul conservator. Mai mult decât atât, Sabin Popescu spune că „e greu să fii preşedinte de Consiliu Judeţean”. În plus, Popescu este de părere că partidele mici vor produce surprize. Un alt candidat ce vrea să fie şeful judeţului, Nicolae Mischie, preşedintele PNG Gorj, spune că-i doreşte succes lui Petrescu. De asemenea, mai zice că şi dacă va ajunge preşedintele Consiliului Judeţean Gorj „judeţul nu va arăta mai bine ca pe vremea mea, să le fie clar”, concluziona Mischie. În ceea ce-l priveşte pe însuşi senatorul Ilie Petrescu, acesta nici măcar nu se sinchiseşte să răspundă la telefon, preferând să-şi închidă telefonul ca să nu-l deranjeze nimeni din „munca epuizantă” de parlamentar.