vineri, 27 martie 2009

Toamna vedetelor

Odată proaspete şi strălucitoare, celebrităţi ca Priscilla Presley, Kim Wilde sau Anita Ekberg „poartă“ acum semnele trecerii anilor.

Potrivit diverselor studii efectuate de specialişti, frumuseţea fizică este una dintre cele mai importante componente ale succesului, lucru valabil pentru oamenii obişnuiţi, însă mai ales pentru celebrităţi.

În majoritatea cazurilor însă, vârsta îşi pune amprenta şi asupra starurilor, odinioară proaspete şi strălucitoare. Astfel, unele vedete recurg la chirurgia estetică (rezultatele nu sunt întotdeauna cele mai reuşite), iar altele apelează la mici trucuri, retuşând, cu ajutorul calculatorului, imaginile din filme sau fotografiile. Totuşi, există şi celebrităţi care preferă să îmbătrânească natural
, chiar dacă nu întotdeauna o fac şi frumos.

Printre aceştia din urmă se numără actriţa suedeză Anita Ekberg, starul lui Fellini din pelicula „La dolce vita“. Un sex
simbol al anilor ’60, mai ales după apariţia în filmul lui Fellini, în memorabila scenă filmată la Fontana di Trevi, Anita, acum în vârstă de 77 de ani, trăieşte destul de retrasă în apropiere de Roma. Cu trecerea timpului, fosta actriţă şi-a pierdut aproape toată strălucirea din tinereţe, regăsindu-se cu greu în starul sexy de odinioară.


Excepţii de la regulă

De curând, şi cântăreaţa Kim Wilde (47 de ani) a fost fotografiată pe străzile Londrei într-o ipostază total diferită de glam-rockul anilor ’80. Deşi aflată în floarea vârstei, fosta soţie a lui Jude Law, actriţa britanică Sadie Frost (42 de ani), nu pare să se „conserve“ atât de bine, iar fotografiile recente arată o diferenţă destul de mare între lookul actual al vedetei şi cel de acum trei ani.

Alte celebrităţi, în schimb, nu se resemnează atât de uşor în faţa bătrâneţii şi încearcă prin diverse trucuri să îndepă rteze semnele vizibile ale vârstei. În unele cazuri însă, chirurgia estetică face mai mult rău decât bine, iar Priscilla Presley (62 de ani) se numără printre „victime“. Totuşi, există şi câteva staruri cărora timpul nu le-a lăsat prea multe „urme“, iar unele arată la fel de bine ca în tinereţe, cum ar fi actriţele Jodie Foster (45 de ani) şi Sophia Loren (73 de ani).