vineri, 27 martie 2009

Primarilor maramureseni li s-a facut instructajul pentru alegerile locale

Subprefectul Stefan Gönczi i-a convocat astazi, 28 martie, la Prefectura Maramures pe primarii si secretarii localitatilor din judet pentru a-i instrui cu privire la modul de desfasurarea a alegerilor locale. In Maramures, vor fi 76 de circumscriptii electorale si 384 sectii de votare.

La nivelul judetului s-a constituit comisia tehnica judeteana si grupul tehnic de lucru pentru desfasurare alegerilor locale. De asemenea, s-a finalizat confectionarea stampilelor de control care urmeaza sa fie predate presedintelui birourilor de circumscriptie locala. Subprefectul a atras atentia ca pierderea stampilei de control poate duce la intreruperea proesului eletoral si a cerut vigilenta maxima primarilor. Stefan Gonczi nu crede insa ca vor fi probleme in desfasurarea alegerilor locale, raportandu-se la scrutinurile precedente.

Stabilirea numarului de consilieri locali a fost realizata in baza datelor statistice existente la data de 1 iulie 2007. Maramuresul va avea 34 de consilieri judeteni, avand in vedere faptul ca presedintele consiliului judetean va fi ales prin vot uninominal. In prezent, Consiliul Judetean numara 35 de alesi, insa si seful forului este prins in aceasta schema.

Subprefectul Stefan Gonczi a atras atentia primarilor si secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale sa citeasca pachetul legislativ cu privire la organizarea alegerilor locale si sa isi ia masuri pentru a asigura colectarea buletinelor de vot dupa desfasurarea procesului electoral de la circumscriptia locala.

Sunt asigurate materialele necesare pentru editarea listelor electorale permanente, care in perioada 14-15 aprilie, vor fi predate in baza unui proces verbal primarilor. Acestia vor trebui sa asigure la solicitarea partidelor politice copii-xerox dupa listele electorale permanente, costurile copierii fiind suportat de catre fiecare formatiune politica.