vineri, 27 martie 2009

Ericsson va demonstra HSPA Evolution

Ericsson va realiza in luna aprilie prima demonstratie a tehnologiei HSPA Evolution, ce permite rate de download de 42 Mbps.

Ericsson lucreaza nu doar la imbunatatirea vitezelor de transfer in retelele existente de GSM, dar si in cele 3G. Ca si la EDGE, urmatoarea generatie a standardului de transfer de date HSPA (High Speed Packet Access) include particula “evolution”.

HSPA Evolution vine sa imbunatateasca ratele
de transfer din HSPA - 14,4 Mbps pe downlink (desi in versiunile comerciale, aceasta este limitata la 7,2 Mbps), si 1,4 Mbps pe uplink - putand ajunge pana la 42 Mbps pe downlink si 12 Mbps pe uplink.

Acest lucru este posibil prin folosirea unei noi tehnologii de modulare numita 64QAM, combinata cu tehnologia de antena 2×2 Multiple Input Multiple Output (MIMO).

Ericsson a anuntat ca va face prima demonstratie publica de HSPA Evolution cu ocazia CTIA Wireless 2008, un important targ anual al industriei wireless, care are loc in Las Vegas, intre 1 si 3 aprilie.

Demonstratia va fi una end-to-end, aratand astfel de viteze de transfer pe terminale mobile. Ericsson a afirmat ca va folosi un device portabil bazat pe o tehnologie de acces Ericsson Mobile Platforms.

Compania suedeza afirma ca primii pasi in introducerea comerciala a HSPA Evolution vor fi facuti choar in cursul acestui an.