vineri, 27 martie 2009

GTA IV. Magazin online de muzică și unul dintre cele mai anticipate jocuri din acest an, într-un singur pachet.

Mult anticipatul joc al celor de la Rockstar Games, GTA IV ca să fim mai preciși, va oferi gamerilor un nou mod de a cumpăra muzică de pe internet. Toți cei care au jucat titlurile GTA cu "sârguință", știu despre ce vorbesc când spun că soundtrack-ul acestor titluri este absolut impecabil.

Noul GTA IV va oferi o coloană sonoră impresionantă, totalizând nu mai puțin de 150 de titluri care mai de care mai speciale. Cei de la Rockstar Games au semnat un acord cu Amazon, pentru a putea distribui muzică în format digital (MP3 ca să fiu mai exact), asemenea unui serviciu gen iTunes. Astfel, dacă în timpul jocului auziți o melodie care vă place, puteți forma un număr de telefon (asta pe telefonul mobil al personajului controlat în GTA IV), și veți primi un SMS cu detalii despre melodie. Partea bună a acestui lucru, este că noua tehnologie "ZiT" (așa cum au numit cei de la Rockstar Games acest serviciu de distribuție media digitală), nu te obligă neapărat să cumperi acea melodie, așa că accidente nu se pot întâmpla la o apelare întâmplătoare a numărului.

Pentru cei care vor avea cont pe Rockstar Games Social Club, jocul va trimite automat un email solicitantului, ce va conține un link de cumpărare direct pe Amazon.com, cu melodia (sau playlist-ului solicitat). Bineînțeles, în "spiritul Amazon", melodiile sunt DRM-Free, și au un preț între 89 și 99 de cenți.

GTA IV urmează să apară pe Xbox 360 și Playstation 3 exact peste o lună (29 aprilie), data apariției pe PC nefiind încă publică. Însă, judecând după datele lansărilor precedente, probabil GTA IV va fi în rafturi în iarna viitoare.